Gezond barbecueën doe je zo!
Het hele voorjaar doe jij je best om gezond uit eten te gaan, maar dan wordt het zomer. En vliegen de uitnodigingen voor barbecues je om de oren.
Gezond barbecueën, kan dat? Met deze tips ben je al een eind op weg:
- Laat het vlees op zich wachten? Met wat groenten bereid je in een handomdraai een lekker voorgerecht.
- Tijd om je bord te vullen? Streef dan altijd naar deze ideale bordindeling:
- helft groenten
- kwart aardappelen of graanproducten (stokbrood, pasta - en rijstsalades)
- kwart vlees, vis of een vervangproduct
- Eet zoveel groenten als je wilt, maar laat sauzen voor wat ze zijn. Gebruik de barbecue niet alleen voor vlees, maar gril ook wat groenten. Maak er een groentenbrochette van of eet ze in een papillot.
- Kies voor kip, vis of niet-gemarineerd mager vlees. Wil je meer pit? Marineer je vlees dan zelf met één van deze ingrediënten:
- olijfolie
- citroensap
- knoflook
- chilipeper
- verse kruiden
- Eet beter geen bereide sauzen. Wist je dat je zelf een heerlijke dressing kunt maken op basis van yoghurt?
- Schep altijd kleine hoeveelheden op je bord. En schuif je een tweede keer aan? Neem dan zeker een grote portie groenten.
- Eet rustig en wees je bewust van wat je eet. Geniet van het smakenpallet, maar eet met mate.
- Denk bij gezond barbecueën ook aan beweging: zet statafels, laat de kinderen spelen in de tuin…