Aralea wint de 10.000-stappen herfstclash voor bedrijven

30.11.2017

Een actieve levensstijl – ook op het werk – zorgt op termijn voor minder ziekteverzuim en stress, meer werkefficiëntie, productiviteit en creativiteit. De herfstclash voor bedrijven, onder leiding van coach Bruce, motiveert werknemers om meer te bewegen tijdens, voor en na het werk. Bedrijven organiseerden tijdens deze wedstrijd onder meer lunchwandelingen, rechtstaand werken en beweegsessies.

Fitte werkplek

Aralea vindt gezondheid en beweging belangrijk. Maar liefst 148 personeelsleden deden mee en droegen 4 weken lang een stappenteller. Ze stapten tijdens de drie competitieweken 18.482 km. Goed voor een virtuele trip naar Nieuw-Zeeland. Met een gemiddelde van maar liefst 13.449 stappen per dag wonnen zij de strijd. Hilton Antwerp Old Town en ABN AMRO werden tweede en derde met respectievelijk 13.384 en 12.335 stappen per dag, per deelnemer. Het was spannend, maar Aralea gaat trots lopen met de titel van meest fitte werkplek van Vlaanderen!

We liepen de zolen van onder onze schoenen

De medewerkers van Aralea zijn tevreden met het behaalde resultaat. Ilse Tuymans, preventie-adviseur van Aralea blikt terug: “We hebben letterlijk de zolen van onze schoenen gelopen om de straten, parken en terreinen netjes te houden. En ook buiten de werkuren zijn we sportief uit de hoek gekomen. Enkele collega’s van onze kinderboerderij ruilden bijvoorbeeld hun fiets in voor een wandeling van de bushalte naar het werk, om zo dagelijks 6 kilometer extra te stappen.”  

Ook in 2018 

Ook de 27 andere deelnemende bedrijven waren enthousiast over het project. Bedrijven die de wisselbeker ook eens willen veroveren, kunnen tijdens de lenteclash in 2018 meedingen naar de titel van het fitste bedrijf. Meer informatie vind je binnenkort op www.nostepsnoglory.be