Voeding

Bewaren van voedsel en voedselveiligheid

Secundair onderwijs

Eerste graad

Eindtermen

LG&EGZ 1.1      De leerlingen verklaren het belang van een gezonde levensstijl (A- en B-stroom).
LG&EGZ 1.2      De leerlingen stellen gezondheidsbevorderend gedrag binnen de schoolse context vanuit inzicht in het belang van preventie en mogelijke risicofactoren. (1ste graad, A- en B-stroom)
LG&EGZ 1.14      De leerlingen handelen veilig in een schoolse context (transversaal) (1ste graad, A en B stroom).

Leerdoelen

Kennis

  • Jongeren formuleren hoe verschillende voedingsmiddelen bewaard moeten worden (link duurzaamheid)
  • Jongeren geven de ideale koelkasttemperatuur aan
  • Jongeren leggen het verschil uit tussen te gebruiken tot en ten minste houdbaar tot

Vaardigheden & attitudes

  • Jongeren herkennen aanduidingen op een etiket zoals ten minste houdbaar tot