Bereiden | 3de graad LaO
Voeding
Bereiden en productie van voeding
Lager onderwijs
Derde graad
Eindtermen
OD WT 2.13 Leerlingen kunnen een eenvoudige werktekening of handleiding stap voor stap uitvoeren
OD WT 2.16 Leerlingen kunnen hygiƫnisch, veilig en zorgzaam werken
Leerdoelen
Kennis
- Kinderen formuleren dat sommige producten bereid zijn uit verschillende voedingsmiddelen en in verschillende fases (vb. brood uit bloem en bloem uit tarwe)
- Kinderen ordenen de fases die sommige (rauwe) producten moeten ondergaan om tot het uiteindelijke eindproduct te komen
Vaardigheden & attitudes
- Kinderen kunnen een recept lezen en uitvoeren
- Kinderen kunnen een eenvoudig gerecht klaar maken
- Kinderen kunnen een paar simpele kooktechnieken toepassen zoals snijden, smeren, bakken en koken
- Kinderen respecteren veiligheidsvoorschriften bij het bereiden van voeding (vb. messen, verwarming, schoonmaakmiddelen)